Sven Wallén presenterar sig.

Jag vill börja med att tacka för förtroendet att leda och förvalta verksamheten efter förre ordföranden Calle Bergman.

Jag flyttade till Ärla för två och ett halvt år sedan, tillsammans med hustru och hund, vi bor på Parkvägen och jag tror många av er har sett vår Hugo, antingen på promenad eller i sitt fönster på övervåningen.

Jag har ett visst hembygdsintresse och tycker Ärla har en spännande historia som jag gärna lär mig mer om, till exempel varför samhället hette Ärila under en period och hur det såg ut innan järnvägen kom hit. Har du egna minnen och historier att dela med dig av så lyssnar jag gärna, kanske skapar vi tillsammans en ny Ärla-bok i någon form? Ja, Ärla-boken finns i min bokhylla och i min vykortssamling finns några ärla-vykort.

Jag tycker att trafiksäkerheten här i samhället är en viktig fråga som jag kommer att engagera mig i, så även kontakterna med Eskilstuna kommun liksom hur vi blir fler medlemmar i byarådet – vi är snart två hundra medlemmar vilket är rekord! Ju fler vi är, desto tyngre väger byarådets röst gentemot både kommun och Trafikverk, och jag är nöjd när vi har 400 medlemmar.

Byarådets historia finns ju dokumenterad på hemsidan www.ärla.se men det är så mycket mer, jag hoppas kunna förvalta det som redan åstadkommits och även utveckla det vidare. Har du idéer om vad byarådet ska eller skulle kunna engagera sig i så är du välkommen att höra av dig till mig! Ring mig på 070-262 24 88, mejla på sven@aerla.se eller prata med mig när vi ses.

Jag är mycket glad att avgående ordförande Calle Bergman finns kvar i styrelsen och hans stöd till mig känns tryggt. Calle har ju gjort mycket för Ärla och han representerar fortfarande byarådet i t.ex. valborgsfirandet.

Jag känner mig mycket hedrad och ödmjuk inför mitt uppdrag.