Ärladagen

Ärladagen arrangeras i slutet av augusti varje år.

Föreningen Omtanke är arrangör för detta evenemang. De engagerar frivilliga att ställa upp som funktionärer. Många företag och föreningar deltar i arrangemanget och det brukar vara massor med folk som passar på tillfället att sälja prylar av alla de slag. Detta är inte ett byarådsevenemang men byarådet bidrar ekonomiskt och arbete.

Här är några bilder från Ärladagen 2016:

Jannica och Therése jobbade med arrangemanget.
Det var många monter, stånd och bakluckeförsäljare som skulle ha plats. Många behövde ström och många behövde köra fram med sina grejor till sin monter etc.

Det var även många som hade korv med bröd, smörgåsar eller våfflor med sylt och vispgrädde mm till försäljning. Det fanns även mycket som kunde roa både vuxna och barn.

Griståget var mycket populärt. Det var kö till tåget hela dagen.

Det var även lång kö till ponnyridningen.

Den stora rutschkanan var populär.

Hoppställningen var mycket populär. Den var igång hela tiden med barn i olika åldrar ock viktklasser.

De tre trädfällarna demonstrerade tydligt vad de kunde. De fällde två träd intill marknadsfältet. Träden fälldes bit för bit medan de klättrade upp 20 meter eller mera ovan åskådarnas huvuden. Deras demonstration följdes med stort intresse. De lyckades säkert bra med att få fram budskapet om vad de kan och hur de kan nås.

För övrigt var Svenska Kyrkan, PRO, Hembygdsföreningen, Djurskyddet Eskilstuna, Kommunfastigheter, Författaren Bengt Lundblad med sina böcker, Trädfällning24, Brandkåren och föreningen Omtanke med många, många flera där.

Det kom även politiker på besök till Ärladagen. Här pratar byarådets Calle Bergman med Jimmy Jansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.