Musikstipendium

Ärla Byaråd presenterar ett stipendium som kan delas ut till elever vid Ärla Skola eller som har gått på Ärla skola och som hyser ett stort intresse för musik.

Stipendiet bygger på Arne Wikströms Minnesfond på Rekarne Sparbank som Ärla Byaråd har fått ta hand om. Byarådet har utsett en Stipendiekommité som består av Karin Svarfvar, Christer Dahlin och Annika Hansander.
Stipendiekommittén beslutar år för år om stipendium ska delas ut till en, flera eller ingen samt storleken på stipendiet. Läs mera om reglerna under Stadgar för Arne Wikströms Minnesfond nedan.

Stipendier delas ut en gång per år.
Stipendium kan sökas genom ifylld ansökningsblankett som skickas in senast 31 mars till Ärla Byaråd på mejladress brev@aerla.se eller musikstipendiet@aerla.se

Det går givetvis bra att bidra till Musikstipendiets fortlevnad genom att swisha ett valfritt belopp till 123 488 4045 (Ärla Byaråd) och märka bidraget med AWM.

Frågor kan ställas per e-post till musikstipendiet@aerla.se . Stipendiekommittén tar kontakt med intresserade.

Stadgar

Här finns stadgarna för Arne Wikströms Musikstipendium i ett nedladdningsbart pdf-format.

Ansökningsblankett.

Här finns en blankett att fylla i för att kunna ansöka om stipendium i form av en nedladdningsbar pdf-fil.

Uppmuntra gärna barn och ungdomar, som har ett stort intresse för musik och musicerande och som genom övning utvecklat sin sångröst/sitt spel på instrument, att söka stipendiet med målsmans kännedom.

Stipendiater 2023

Arne Wikströms Musikstipendium delades i år ut till två musikintresserade ungdomar i samband med valborgsfirandet i Ärla 30 april. Årets stipendiater blev Tyra Hansander (sång) och Leo Rosander (gitarr) och de framträdde båda två med sina instrument inför alla som samlats på området nära pizzerian där vi brukar fira Valborg. Vi önskar stipendiaterna stort lycka till i sitt framtida musicerande och vill även påminna om att den som vill bidra till stipendiets fortlevnad kan swisha till Byarådet och skriva i meddelandet att pengarna ska till musikstipendium.

2023 års stipendiater Tyra Hansander (och Leo Rosander. Foto Christer Dahlin.

Stipendiat 2022

Arne Wikströms Musikstipendium tilldelades i år Siri Lindberg under Musik i sommarkväll i Ärla kyrka 7 juli. Siri spelade några stycken på piano med fin färdighet och musikalitet.


Bild från konserten

Stipendiater 2021

De fyra glada stipendiaterna Hilding Gindemo (slagverk), Helmer Gindemo (elgitarr), Line Hansén Jäder (sång) samt Olle Gindemo (piano).