Musikstipendium

Ärla Byaråd kan nu presentera ett nygammalt stipendium som kan delas ut till elever vid Ärla Skola eller som har gått på Ärla skola och som hyser ett stort intresse för musik.

Stipendiet bygger på Arne Wikströms Minnesfond på Rekarne Sparbank som Ärla Byaråd har fått ta hand om. Fonden har legat orörd i många år men väcks nu åter till liv. Byarådet har utsett en Stipendiekommité som består av Karin Svarfvar, Christer Dahlin och Annika Hansander.
Stipendiekommitén beslutar år för år om stipendium ska delas ut till en, flera eller ingen samt storleken på stipendiet. Läs mera om reglerna under Stadgar för Arne Wikströms Minnesfond.

Stipendier delas ut en gång per år.
Stipendium kan sökas genom ifylld ansökansblankett som skickas in senast 1 mars till Ärla Byaråd, Box2, 63536 Ärla, eller via e-post till musikstipendiet@aerla.se

Det går givetvis bra att bidra till Musikstipendiets fortlevnad genom att swisha ett valfritt belopp till 123 488 4045 (Ärla Byaråd) och öronmärka bidraget med AWM.

Frågor kan ställas per email till musikstipendiet@aerla.se . Stipendiekommitén tar kontakt med intresserade.

Stadgar

Här finns stadgarna för Arne Wikströms Musikstipendium i ett nedladdningsbart pdf-format.

Ansökningsblankett.

Här finns en blankett att fylla i för att kunna ansöka om stipendium i form av en nedladdningsbar pdf-fil.

Uppmuntra gärna barn och ungdomar, som har ett stort intresse för musik och musicerande och som genom övning utvecklat sin sångröst/sitt spel på instrument, att söka stipendiet med målsmans kännedom.

Musikstipendiet 2020

I år, 2020, delar vi ut Arne Wikströms Musikstipendium om 2500kr styck till två stipendiater som båda visar stort intresse och en fantastisk utveckling i sitt instrumentspel. Motiveringarna följer:

Stipendiat 1
Efter mångårigt utövande har stipendiaten visat god skicklighet och utvecklat ett utmärkt gehör i sitt fiolspel. Hans intresse för musik och fiolspel utvecklas hela tiden. Hans fiollärare beskriver också att han visar stor nyfikenhet, har en egen drivkraft, övar mycket och tar egna initiativ.
Vi hoppas att stipendiet ska bidra till fortsatt utövande och utveckling av hans fiolspel. 
Stort grattis till Gideon Ehrlin!

Stipendiat 2
På kort tid har denna stipendiat redan nått långt i sitt musikutövande. Fingerfärdigt och rytmiskt spelar han som om han hållit på mycket längre än vad han gjort. Han ger inte upp, utan nöter på och har en förmåga att se bortom uppgifterna, enligt hans baslärare. Läraren säger också ”Det märks att uppgifterna följer med hem på kammaren och han är mycket motiverad. Han är en riktig superbasist”.
Vi hoppas att stipendiet ska bidra till fortsatt utövande och utveckling av hans basspel. 
Stort grattis till Jacob Ehrlin!

Utdelning:
Stipendiaterna blir tilldelade sina stipendium i samband med en konsert där de ska delta, Musik i sommarkväll, tillsammans med deras pappa David Ehrlin, den 2 juli kl 19.00 i Ärla Kyrka. Det kommer finnas gratisbiljetter att anskaffa sig, för att säkra sin plats att delta på konserten inom ramen för Folkhälsomyndighetens rekommendationer i och med Covid-19. Affischering med mer information kommer senare.

Stort tack till samtliga ansökande till stipendiet. Det blir en ny chans igen nästa år för de sökande som i år inte blev tilldelade!

Hälsningar Stipendiekommittén